· 

Snelle pompoensoep met wortel en linzen

Bijna Halloween, daar hoort een pompoensoepje bij. Lekker in combinatie met linzen.

 

Linzen en peulvruchten doen het altijd prima in een soepje. Twee voordelen; ze geven je soep een bite en je hebt meteen een flinke portie eiwitten te pakken.  Wat volkoren brood erbij en je lekkere én gezonde maaltijd is compleet.  

Dit heb je nodig voor twee personen:

  • 2 cm verse gember
  • 250 gr winterpeen
  • 200 gr pompoen
  • 240-260 gr linzen uit blik uitgelekt
  • 1 stengel citroengras (gewoon bij de supermarkt te halen)
  • 1 bouillontablet en 750 ml water

Voor de garnering een paar pompoenpitten, beetje feta en paprikapoeder. 

 

Zo maak je het: 

  1. Kneus met de achterkant van een mes de stengel citroengras en snijd in 3 stukken.
  2. Schil en rasp de gember.
  3. Schil de winterpeen en snijd in stukken van 2 cm.
  4. Bak de gember, winterpeen en pompoenstukjes een paar minuten aan in een beetje olijfolie. Daardoor komen de smaken beter los. 
  5. Breng citroengras en bouillontablet met het water in een ruime pan aan de kook. Voeg de groente toe. Kook 20 minuten op middelhoog vuur of tot de wortel gaar is (even met een vork in de wortel prikken).
  6. Verwijder het citroengras en pureer de soep met de staafmixer. 
  7. Doe de linzen erbij en verwarm twee minuten mee, breng op smaak met peper en eventueel zout.
  8. Neem de soeppan van het vuur en verdeel over de kommen. 

Bestrooi met wat pompoenpitten, feta en paprikapoeder. Eet er een paar sneden volkoren brood bij voor een volledige maaltijd.  

Eet smakelijk!