Broccoli met volkoren pasta, kip en een pittige knoflook/mosterd/peperdressing. Lekker en vezelrijk!
Wil je liever zonder vlees? Vervang de 200 gram kip dan door 50 gram cashewnoten. Voeg die aan het einde van het recept toe.
Ingrediënten voor 2 personen
400 gr broccoli
1 grote puntpaprika
1 kleine ui, gesnipperd
2 teentjes knoflook, grof gesneden
1 rode peper
2 theelepels mosterd
120 gr volkoren penne
200 gr kipfilet in reepjes of 50 gram cashewnoten
Zo maak je het
Kook de volkoren penne volgens aanwijzingen op de verpakking.
Verhit 2 eetlepels olijfolie, voeg de gesneden knoflook toe. Schep de knoflook uit de pan als het zacht geworden is.
Bak dan de kipreepjes gaar in de knoflookolie.
Pureer de zachte knoflook met de mosterd, een halve rode peper (zonder zaadjes) en een beetje water met een staafmixer tot een dressing.
Was de broccoli, snij in kleine roosjes en snij ook de stam in stukjes. Kook eerst de stukjes stam een minuut en voeg dan de roosjes toe. Laat nog 3 a 4 minuten koken. Tot ze gaar zijn, maar nog mooi groen.
Snijd de andere helft van de rode peper fijn (zonder zaadjes). Snij de puntpaprika in dunne reepjes.
Verwarm olijfolie in een koekenpan en bak hierin de gesnipperde ui, paprika en rode peper op middelhoog vuur.
Giet de broccoli en de pasta af en roer alles door het uimengsel, meng dan de dressing er door. Warm nog even een minuutje door.
Smakelijk eten!