Echt een perfecte zomerse salade, helemaal goed voor het warme weekend. En natuurlijk snel en makkelijk te maken.
Dit heb je nodig voor 2 personen:
Salade
halve (kleine) Chinese kool
1 grote wortel
1 appel
handje rozijnen
50 gram cashewnoten, gehakt
120 gram bulgur (of zilvervliesrijst)
Dressing
2 eetlepels olijfolie
1 eetlepel rode wijnazijn
snufje zout en peper
theelepel honing
Zo maak je het
Kook de bulgur.
Laat de rozijnen even wellen in een bakje warm water.
Snij de Chinese kool in hele dunne reepjes. Rasp de wortel en de appel.
Giet de rozijnen af en meng met de groente, de bulgur en de cashewnoten.
Klop de dressing van de olie, azijn, peper, zout en honing. Meng de dressing goed door de salade.
Smakelijk eten!
Tip van Voedingscoach Hanny: wil je nog wat meer pit in de salade, meng er dan nog een eetlepel geraspte gember door. Of een geperst teentje knoflook.