Eet jij wel eens bananenbrood? Dit is een makkelijke en lekkere variant. En, zoals je verwacht van een voedingscoach, net een tikkie gezonder. Met havermout in plaats van bloem en zonder suiker. Lekker als gezond tussendoortje.
Dit heb je nodig
3 eieren
300 gr banaan (ongeveer 3 middelgrote bananen)
1 tl kaneel
snuf zout
150 gr havermout
1 tl bakpoeder
50 gr rozijnen
Een handje pecannoten of walnoten
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 180 °C. Vet een cakevorm in en bekleed de bodem met
bakpapier.
Mix de eieren, bananen, kaneel en het zout tot een gladde massa.
Voeg de havermout en het bakpoeder toe en mix alles goed door. Het beslag hoeft
niet helemaal glad te zijn.
Roer de rozijnen door het beslag en schep het in de vorm. Versier met de noten en
bak het in 50-60 minuten gaar.
Haal het blik uit de oven en til de bananencake uit de vorm. Laat de bananencake
afkoelen op een rooster.
Tijdens het afkoelen zakt de cake nog wat in, dat hoort zo.
Kies rijpe bananen
Hoe rijper de bananen, hoe smeuïger het bananenbrood wordt. Heb je hele rijpe bananen, dan kan het bakken wat langer duren. Zijn je bananen goed
rijp, dan kun je de rozijnen weglaten. Dan is het bananenbrood nog gezonder ;-)
TIP: bananen maak je snel rijp door ze een minuutje in de magnetron te verwarmen. Prik eerst even een paar gaatjes in de schil.