Deze salade maak je in 10 minuten klaar. Makkelijk en lekker!
Ingrediënten voor 2 personen
400 gram gekookte rode bietjes
1 sjalotje
260 gr linzen (blik of glas)
handje rucola
40 gr feta, verkruimeld
40 gram walnoten, grof gehakt
olijfolie
theelepel mosterd
theelepel honing
peper en zout
Zo maak je het
Snijd de bieten in blokjes. En snipper het sjalotje. Spoel de linzen goed af met water.
Meng de biet, de linzen, het sjalotje en een handjevol rucola voorzichtig door elkaar.
Bestrooi met de feta en de walnoten.
Maak een dressing van 1-2 eetl olijfolie, de mosterd, de honing en wat peper en zout. Sprenkel dit als laatste over de salade.
Eet er een paar geroosterde volkoren boterhammen bij en je hebt een complete maaltijd.
Tip: Heb je verse kruiden zoals peterselie staan? Voeg die dan toe aan de salade. Eet smakelijk!