Oktober, tijd voor de pompoen! Deze keer uit de oven met geroosterde cashewnoten.
Even een dagje geen vlees of vis. Makkelijk en snel klaar.
Dit heb je nodig voor 2 personen:
300 gr Hokkaido pompoen in stukjes
2 el olijfolie
2 el gedroogde italiaanse kruiden, zoals tijm, rozemarijn en oregano
250 gr broccoli
150 gr zilvervliesrijst
50 gr ongezouten cashewnoten, gehakt
25 gr feta, verbrokkeld
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Doe de pompoenblokjes, de kruiden en de olie in een schaal en hussel alles goed door elkaar.
Bedek een bakblik met bakpapier en leg de pompoenstukjes er op. Bak ze 25 minuten in de oven, tot ze gaar zijn.
Kook ondertussen de rijst gaar.
Maak de broccoli schoon en verdeel in kleine roosjes, kook in 5 -6 minuten gaar.
Rooster de gehakte cashewnoten in een droge pan tot ze mooi bruin worden, opletten dat ze niet verbranden.
Roer de noten door de rijst en schep in twee kommen. Verdeel de pompoen en broccoli over de rijst en bestrooi met de feta.
Smakelijk eten!
Alles over pompoenen
Wil je meer weten over pompoenen, neem dan eens een kijkje op de website van de pompoenwinkel. Of ga op bezoek in Geersdijk in Zeeland. Een aanrader!