· 

Salade van rijst, rozijnen, noten en feta

Deze rijstsalade kun je warm of koud serveren. Als hoofdgerecht voor 2 personen, gecombineerd met een simpele tomatensalade van verschillende soorten tomaten of tomatenchutney.  

Ook lekker als salade bij de BBQ, voor 4 tot 6 personen. Weer eens wat anders dan een aardappel of pastasalade.

Dit heb je nodig voor een hoofdgerecht voor 2 personen

  • 150 gram zilvervliesrijst
  • olijfolie
  • 1 grote rode ui in ringen
  • 20 ml rode wijnazijn
  • 50 gram rozijnen 
  • 1 blikje linzen van 200 gr, afgespoeld en uitgelekt
  • sap van een ½ citroen
  • 20 gram ongezouten noten, grofgehakt
  • 50 gram feta verkruimeld
  • eventueel wat fijngesneden muntblaadjes

Zo maak je het

Kook de rijst. En laat de rozijnen een kwartiertje wellen in een bakje heet water. 

Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan en voeg de uiringen toe met een snufje zout. Laat zachtjes gaar bakken in 8 minuten. Roer de azijn erdoor, laat nog 2 minuten doorpruttelen.
Giet het water van de rozijnen en dep ze droog.

 

Schep de rijst om met de uien, de rozijnen, de linzen en het citroensap. 

Maak af met de noten, feta en de muntblaadjes.

 

Smakelijk!