Een lekker makkelijk wokgerecht met spruitjes. Perfect voor de tijd van het jaar.
Dit heb je nodig voor 2 personen
150 gr zilvervliesrijst
300 gr spruitjes
3 sjalotjes
stukje gemberwortel
1 bakje (kastanje)champignons van 250 gr
50 gr cashewnoten
2 teentjes knoflook
1 el olijfolieolie
1 el sojasaus
zout, peper
Zo maak je het
- Zet de rijst op.
- Snipper de sjalotjes en pers de knoflook uit. Hak de gember fijn.
- Haal het kontje van de spruitjes en halveer ze. Kook de spruitjes een minuut of 4.
- Snij intussen de champignons in kwarten.
- Verhit de olie in een wok of grote koekenpan en fruit hierin de sjalotjes, gember en de knoflook. Voeg de champignons toe en roerbak 2 a 3 minuten.
- Voeg daarna de uitgelekte spruitjes toe en roerbak nog eens 3 minuten.
- Hak de cashewnoten grof en voeg ze toe. Breng op smaak met zout en peper en sojasaus.
- Serveer de spruitjes met de rijst.