Ja natuurlijk, alweer stamppot! Gewoon omdat het zo lekker is. En deze keer met andijvie en cashewnoten in plaats van spekjes. Echt het proberen waard!
Wat heb je nodig voor 2 personen
500 gr aardappelen
100 ml halfvolle of magere melk
400 gr andijvie in dunne reepjes gesneden
1 tl pittige mosterd
50 gr geraspte kaas
50 gr cashewnoten, ongezouten
scheutje olijfolie
Zo maak je het
- Schil de aardappelen, snijd in gelijke stukken en kook ze in 20 minuten gaar.
- Hak de cashewnoten grof en rooster ze in een droge koekenpan lichtbruin (let op, ze verbranden sneller dan jij denkt ;-))
- Giet de aardappels af en doe ze terug in de pan.
- Voeg een scheutje olijfolie en de melk toe. De hoeveelheid verschilt per keer, dus schenk het er in delen doorheen.
- Stamp tot puree.
- Roer de mosterd en de kaas door de puree.
- Zet de pan op laag vuur en meng de andijvie er in delen door. Breng op smaak met peper en zout.
- Bestrooi met de cashewnoten.
Smakelijk eten!