Dit is echt een superlekker en gezond bijgerecht van tomaten uit blik. En zo klaar!
Natuurlijk kun je ook verse tomaten nemen. Ontvellen is dan net iets meer werk, maar wel de moeite waard. Ontvellen kan in kokend water, maar een scherpe dunschiller werkt ook.
Ingrediënten voor 4 personen:
2 tl komijnzaad
4 cm gemberwortel, geraspt
5 teentjes knoflook, geperst
2 tl mosterd
3 blikjes tomatenblokjes van 400 gr of 1 kg rijpe trostomaten, ontveld, in blokjes
125 g rozijnen, grof gehakt
2 el azijn
2 rode pepers, zaadlijsten verwijderd, in reepjes
olijfolie
½ tl zout
En zo makkelijk maak je het
1. Verwarm de olie in een pan en bak het komijnzaad op laag tot middelhoog vuur totdat ze gaan geuren. Voorkom dat de zaadjes verbranden. Voeg gember, knoflook en mosterd toe en bak ze 2 minuten
mee.
2. Voeg de tomatenblokjes, zout, de rozijnen, azijn en pepers toe en breng de chutney aan de kook. Laat de chutney een kwartiertje zachtjes pruttelen. Schep af en toe om.
Smakelijk eten!