Ingrediënten
Hiermee maak je 8 kleine of 4 middelgrote burgertjes:
- 125 kidneybonen uit blik (afgespoeld en uitgelekt)
- 1 ei
- peper en zout
- 0,5 rode ui
- teentje knoflook
- 1 tl cayennepeper
- 60 gr tarwemeel
Zo maak je het
Laat de bonen goed uitlekken en dep ze droog. Doe de bonen, het ei, peper en zout, de helft van de rode ui, de knoflook en cayennepeper in een blender. Maal het geheel grof en meng dit vervolgens met het tarwemeel.
Leg bakpapier op een bord en maak balletjes van het mengsel. Druk deze plat tot een burger. Leg er een bakpapier bovenop en zet ze dan 20 minuten in de vriezer om stevig te laten worden.
Haal de burgertjes uit de vriezer en verwijder het bakpapier van de burgers. Bak ze aan beide kanten krokant.
Serveer ze met een volkorenbolletje met sla, tomaat en wat schijfjes avocado. Maak er een chilisausje bij van 100 ml yoghurt en een theelepel chilisaus.
Maak je er miniburgertjes van, dan passen ze prima in je gourmetpannnetje.
Ook lekker: